BIOS Güncelleme

BIOS güncelleme belirli bir zaman içinde meydana gelen donanımsal güncellemelerin uyumlu olacak şekilde sistemde çalışmasını sağlayabilmek veya güncel donanımın gösterilebilmesi amacıyla yapılan bir yazılım güncellemesidir. Bilgisayarın açılmasıyla birlikte işlemciye bütün donanımların tanıtımını BIOS yapmaktadır. Bir çeşit yazılım türüdür ve günümüzde de oldukça yaygındır. Bu yaygın yazılım türünün de gerekli olduğu anlarda güncellemesi olmaktadır ve kullanıcılar bunu belirli şartlar altında yapmaktadırlar.

Bu yazılımı güncellemek genel anlamda uygun olsa da bazı durumlarda risk taşımaktadır. Bu nedenle de güncellemenin yapılması için doğru bilgilere ihtiyaç vardır. Güncellemeyi yapmak için birkaç işlemi uygulamak gerekir. Bu işlemler oldukça kolaydır ancak güncelleme biraz zaman alabilir.

BIOS Nasıl Güncellenir?

Bilgisayar kullanıcıları BIOS güncelleme işlemini nasıl yapacağını merak ediyor. Bu yazılımı güncellemek için önce yeni bir donanım olup olmadığı kontrol edilmelidir. Sonrasında güncelleme aşamaları şu şekilde gerçekleşir;

  • İlk olarak güncelleme için olan dosya, boş olan bir belleğe (USB) koyulur.
  • Ardından dosya bu belleğe kopyalanır.
  • Dosyaya bir defa tıklanır ve kopyalama tuşlarına basılır. (CTRL+C)
  • Kopyalanan dosya belleğe yapıştırılır.
  • Ardından güncelleme sayfasına girilir ve ”başlat” tuşuyla bilgisayar yeniden başlatılır.

Bunlar güncelleme işlemini tamamlayacaktır ancak bu adımlardan önce güncelleme dosyalarını indirmek gerekmektedir. Dosyaları indirmek de bilgisayardan yapılabilmektedir ancak detaylı bir işlem gerekecektir. Bu yüzden bu güncellemeyi yapacak kişilerin öncelikle araştırma yapmalarında fayda vardır.

BIOS Güncelleme Önemli mi?

Bilgisayar kullanıcılarının sorduğu BIOS güncelleme önemli mi sorusunun birden fazla cevabı olabilir. Bu güncelleme bazı durumlarda oldukça gerekli olurken bazı durumlarda herhangi bir önem teşkil etmez. Örneğin; sistem içerisinde bir sorun varsa ve donanımlarda uyumsuzluk mevcutsa bu güncellemeyi yapmak oldukça önemlidir. Alınan yeni bir donanımda uyum sağlanması için güncelleme yapmak gerekebilir. Bu tür durumlarda güncellemenin ne kadar önemli olduğu kolayca görülebilir.

Sistem ve donanım arasına bir uyumsuzluk mevcut değil ise güncelleme yapmaya gerek yoktur. Bu tür durumlarda sistemi ve donanımı ele almak gerekir ve buna göre hareket etmek daha doğrudur. Aksi takdirde gereksiz bir güncelleme yapılması söz konusu olabilir.

BIOS Güncellemesi Ne İşe Yarar?
BIOS güncelleme bilgisayarın mevcut performansını yükseltmek için yapılır. Aynı zamanda bilgisayar içerisinde oluşan çeşitli hataları düzeltmek ve tasarlanmış yeni işlemcilerle uyumu sağlamak için de yapılmaktadır. Çalışmayan ya da sorunlu çalışan donanımlar, bu güncelleme ile daha verimli ve başarılı hale gelmektedir.

Güncellemenin sağladığı birçok avantaj vardır ve bunların başında donanım sorunlarını ortadan kaldırmak gerekir. Güncel olmayan donanımlar ile sistemler arasında uyuşmazlıklar çıkması, bilgisayarın büyük hasar almasına neden olabilir. Tüm bunların olmaması adına gerektiği durumlarda güncellemeler yapılmalı ve işlemci sistemleri koruma altına alınmalıdır. Böylece bilgisayarın çalışması ve performansı da daha başarılı bir hale gelecektir.

Categories
ShentaWp Ayar
Duyuru: Web Site Tasarımında %50 İndirim

Hemen kapsamlı hizmetlerimizi inceleyin!