İnternetin ve teknolojinin bu kadar ilerlemesiyle ağ ve siber güvenlik uzmanı nasıl olunur sorusu da pek çok kişinin merak ettiği konular arasında yer alamaya başlamıştır. Ağ ve siber güvenlik uzmanı çalıştığı kurum ya da şirkete hizmet verebilmek için görev alır. Çalıştığı yere ait olabileceği gibi aynı zamanda devletle de bağlantılı olabilmektedir. Bilgisayarlar, mobil cihazlar, sunucular, ağlar ya da elektronik sistemler kötü amaçlı olan saldırılara maruz kalabilmektedir. Ağ ve siber uzmanları ise bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla görev alıyor.
Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı Ne İş Yapar?
Genel olarak ağ ve siber güvenlik uzmanı ne iş yapar konusu bu mesleğe merakı olan kişiler tarafından merak edilmektedir. Ağ ve siber güvenlik uzmanı aslında bilgi teknolojileri alanında gerçekleşen ya da gerçekleşeceği ihtimal olan saldırılara karşılık algoritma ve uygulamaları kullanmaktadır. Bu uygulamaların güvenliğini sağlama görevini üstlenmektedir. Gelen tüm saldırılara karşı olarak güvenlik açıklarını belirler. Bu konuda geniş yelpazeli incelemeler yalar. Çeşitli incelemeler ve testler sonucunda ise güvenlik açıklarını kapatmaktadır.
Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?
Aslında bu mesleğin maaşları belirli kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Ağ ve siber güvenlik uzmanı ne kadar para kazanır diye bakıldığı zaman kişinin çalıştığı şirket, uzmanın iş konumu, bilgi ve tecrübesi de maaşı etkileyen kriterler arasında yer almaktadır. Yeni başlayan ve yetkin olan ağ ve siber güvenlik uzmanlarının ortalama maaşı senelik 40.000 ila 60.000 arasında değişmektedir. Aya bölündüğü zaman ortalama olarak 4000 lira gibi bir miktara tekabül ediyor. Çok daha uzman olan ve şirkette kıdem sahibi olan uzmanlarının maaşı 10.000 liraya kadar artmaktadır. Bu meslek son zamanlarda popüler hale gelmeye başladığı için eğitimin gerekli olup olmadığı da merak edilir. Ağ ve siber güvenlik uzmanı nasıl olunur diye bakıldığı zaman iletişim teknolojileri veya programlama dili bölümlerini bitirmek gerekir. Aynı zamanda yazılım mühendisi, elektronik mühendisi, bilgisayar mühendisini bitiren kişiler de bu mesleğin sahibi olabilir.